AÖL Sınavlarında Başarılı Olmak için Bazı Öneriler!
AÖL Ana Sayfa Girişi için Tıklayınız
Her öğrencinin ortak hayalidir kendisini fazla sıkmadan,strese girmeden sınavlardan sıyrılmak.Özelliklede Açıköğretim öğrencilerinin hayalidir.Bizde bunları düşünerekten sizler için;Açık Lise'de, yani ister AÖL ister MAÖL'de okuyan ve daha fazla dönem-yıl kaybetmeden lise diplomasını almak isteyen öğrencilerimizin mezun olabilmek için dikkat etmeleri gereken bazı noktları ve işleri kolaylaştıracak bazı önerileri aşağıya işledik.
Kayıt yenileme, ders seçimi ve sınav zamanlarını unutmak: AÖL Müdürü Osman Özdemir'in bir kaç röportajında belirttiği en önemli geç mezun olma sebepleri arasında bu tarihleri kaçırmak-unutmak, yani zamanında kayıt yenileme ve ders seçimi yapmamak, sınavlara hiç girmemek veya hiç hazırlanmadan (Aaa, yarın sınav varmış!... diyerek) girmek geliyor.
Yanlış ders seçimi yapmak: Mezuniyet şartlarını gözönünde bulundurmadan yapılan ders seçimleri sonucunda alması gereken alan derslerini ve ortak dersleri almadan 8 dönemi geçirenler olabiliyor. Yine ders seçimini yaparken dikkatli ve düşünülerek yapılan ders seçimleri, işinizi kolaylaştırabilir de zorlaştırabilir de.
Mezuniyet şartlarına bakarak, almanız gereken ortak dersleri ve alan derslerini tamamlayabilir ve ileride yaşanabilecek tatsız süprizleri önleyebilirsiniz.
Bu nedenle, örneğin aynı dönemde hem Türk Edebiyatı 3, hem de Seçmeli Türk Edebiyatı 3 seçerek bir derse çalışıp iki dersin kredisini kazanabilirsiniz. Öte yandan, 30 krediyi alakasız derslerle dolduran kişi, hangisine çalışacağını bilemeden dönemi geçirip 30 kredinin yarsını bile veremeyebilir.
Doğru ders çalışma yöntemlerini bilmemek, yardım alamamak veya yardımcı kaynaklar kullanmamak: Düzenli ders çalışma alışkanlığınız yoksa, nasıl daha etkili ders çalışacağınızı bilmiyorsanız ve çevrenizde yardım alabilceğiniz kimse yoksa ortalama 1,5-2 ay gibi sürelerde ortalama 8-10 farklı dersle uğraşmak geröekten zordur. Ne yapabilirsiniz?
Yardımcı kaynaklar testler, çıkmış sorular, tv dersleri gibi) kullanabilirsiniz (Açık Lise sınavlarına nasıl hazırlanabilirim? başlıklı sayfaya göz atın!).
Ortalama 100-200 sayfalık ders kitapları arasında boğulup pes etmek yerine, öncelikle çıkmış soruları çözmeye çalışarak durumunuzu görebilirsiniz (bir tavsiye etmiyoruz, ama bazı arkadaşlarınız sadece çıkmış soruları çözerek de dersleri verdiklerini söylüyor).
Çözemediğiniz sorular varsa çözümlü sınav sorularının bulunduğu yardımcı kitaplar (fasikül ve soru bankaları) işinize yarar. Yine önce çıkmış sorularla karşılaşmak kitaptan çalışırken nereye dikkat edeceğinizi görmek açısından da işinizi kolaylaştıracaktır.
AÖL MEB
- 360 bin kadın açıköğretimli
- Açık Lise e-Sınavları Ne Zaman Başlıyor?
- Açık lise sınav görevi başvurusu nasıl yapılır?
- Açık Öğretim Lisesi 2016-2017 I. Dönemine Ait Sayısal Veriler
- Açık öğretim lisesi sınavları nasıl oluyor?
- Açık Öğretim Lisesi Yurt Dışı Programları Nasıl İşliyor?
- Açık Öğretim Lisesinde kullanılan Terimler
- Açıköğretim Lisesi AÖL sınavları iptal edildi
- Açıköğretim lisesi sınav ücretleri nasıl hesaplanıyor?
- AÖL 2017 Sınavları Nasıl ve Ne Şekilde Yapılacak?
- AÖL Alanlı Öğrencilerin Dikkatine!
- AÖL derslerinde alan uygulaması neden kaldırıldı?
- AÖL haftalık ders çizelgesi değiştirildi
- AÖL MEB Sitesi
- AÖL Nedir? AÖL'ün Tarihçesi ve AÖL Ders Seçimleri
- AÖL Sınav giriş belgemdeki fazla derslerden sınava girmek zorunda mıyım?
- AÖL sınavı ile ilgili temel bilgiler
- AÖL Sınavına Nerede ve Hangi Derslerden Gireceğim?
- AÖL Sınavları Nasıl Yapılıyor?
- AÖL Sınavlarında Başarılı Olmak için Bazı Öneriler!
- AÖL ve MAÖL Sınavlarına Nasıl Çalışmak Gerekir?
- AÖL Zorunlu Eğitime Tabi Olanlar Kimlerdir?
- AÖL'de Kalınan Derslerden Dolayı Okuldan Atılma Oluyor mu?
- Avrupa'da yaşıyorum, Açık Öğretim Lisesinde Okumak İstiyorum! Ne Yapmalıyım?
- Çocuk gelinler için açıköğretim zorunlu
- İmam Hatip Lisesi açıktan okunabilecek
- MEB Açık Öğretim Lisesi Sınavlarla İlgili Açıklamalar
- MEB, aileleri ikna edecek
- MEB'den Duyuru!
- Mesleki Açık liseliye staj ücreti müjdesi