2017 AÖL 3.Dönem Kayıt Yenileme Tarihi Ne Zaman?
*** 2017 AÖL 3.Dönem Kayıt Yenileme Tarihleri Hakkında Güncel Duyurulardan Haberdar Olmak için Buraya Tıklayınız
2017 AÖL 3.Dönem Kayıt Yenileme İşlemlerini Gerçekleştirmek için Tıklayınız
Açık Lise 3.Dönem Kayıt Yenileme Tarihi ne zaman,aöl 3.Dönem kayıt yenileme ders seçme işlemleri ne zaman başlayacak,aöl yeni kayıt işlemleri ne zaman,aöl 3.Dönem kayıt yenileme için gerekli belgeler nelerdir,aöl 3.Dönem kayıt yenileme 2017 tarihleri,aöl 3.Dönem kayıt yenileme tarihi 2017,açık lise 3.Dönem kayıt yenileme ücreti 2017, aöl 3.Dönem kayıt yenileme tarihi 2017 ne zaman...
Açıköğretim Lisesi Müdürlüğü 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı iş takviminde, III. dönem kayıt yenileme işlemlerinin 08-18 Mayıs 2017 tarihleri arasında alınacağını belirtmiştir..
Not: 01 - 02 TEMMUZ 2017 tarihlerinde yapılacak olan III. Dönem sınavlarına Açık Öğretim Lisesine kayıtlı, sınavın yapıldığı ilk gün itibariyle on yedi yaşını doldurmuş, on sekizinden gün almış silik, donuk ve ya aktif öğrencilerimiz III. Dönem kayıt yenileme yaptırmaları halinde katılacaktır.
2017 AÖL 3.Dönem Kayıt Yenileme İşlemleri Nasıl Yapılacak?
Açıköğretim Lisesi Müdürlüğü, 2017 AÖL 3.Dönem Kayıt Yenileme İşlemlerinin detaylarını genel olarak edindiğimiz bilgilerden yola çıkarak Kayıt Yenileme İşlemlerinin Nasıl olacağını kısaca özetlemeye çalışalım.
1. Öğrencilik durumu silik, donuk veya aktif olan öğrencilerimizden 07 Ağustos 1998 ve daha önceki doğumlu olanlar III. Dönem için kayıt yenileme işlemi yaptıracaklardır.
2. Kayıt yenileme katılım bedelini TC Ziraat Bankası – TC Vakıfbank – TC Halk Bankası’na Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme hesabına ödeyebilirsiniz.
3. Kayıt yenileme katılım bedelini bankaya ödedikten sonra mutlaka Halk Eğitim Merkezi veya Mesleki Eğitim Merkezlerine kayıt yenileme işlemi için başvurunuz.
4. Kayıt yenileme işlemi yaptırdıktan (2016/3 Aktif olduktan) sonra mutlaka Temmuz 2017 tarihi mesai bitimine kadar derslerinizi seçiniz, güncellenmesi gerekiyorsa iletişim bilgileri (adres-tel vb ) ile sınav merkezinizi güncelleyiniz. bildirilen tarihden itibaren derslerinizde ve sınav merkezinde değişiklik yapamazsınız.
4. Kayıt Yenileme Kılavuzu için TIKLAYINIZ.
AÖL Yeni Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır? DETAYLI BİLGİ İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ
Açık Öğretim Lisesi nedir ne değildir, dersler nasıl seçilir?
Öncelikle eğitim herkes için 4 yıllıktır. 2005 itibariyle liselerin 4 yıla çıkarılmasıyla önce örgün liselerde, 2008-2009 itibariyle de Açık Öğretim Lisesi'nde eğitim tamamen 4 yıla çıkarılmıştır. Dolayısıyla eskiden Açık Lise'de veya örgün okullarda 3 yıllık okuyan bir öğrenci Açık Lise'de 4 yıllık sisteme tabi olacaktır.
Açık Öğretim Lisesi 2009-2010 eğitim yılına kadar normal liseler gibi 4 senede bitirilebilirken, bakanlığın o dönem çıkardığı bir yönetmelikle Ocak ve Mayıs sınavına ek olarak 3. bir sınav yapılmaya başlanmış ve Temmuz ayında yapılan bu sınavlarla birlikte, yeni başlayan bir öğrenciye liseyi 2.5 yılda bitirebilme şansı doğmuştur.
Açık Öğretim Lisesi'nde (AÖL) yılda 3 sınav yapılıyor ve bu sınavlar sırasıyla, Ocak, Mayıs ve Temmuz ayında yapılıyor. (Yalnız 3. dönem yani Temmuz sınavına bakanlığın kararıyla sadece 17 yaş ve üstü öğrenciler katılabiliyor)
Liselerde eğitim öğretim 2 tür yapılır. Ders geçmeli olan ''sınıflı'' sistem ve belli bir toplam krediye ulaşılması gereken ve dönemlik okunan ''kredili'' sistem. Açık Öğretim Lisesi, ikinci yazdığıma yani kredili sisteme tabi olduğu için, sınıf kavramı yoktur. Dönem olarak okunur. Dolayısıyla, ''ben kaçıncı sınıfım'' olayı yoktur. Örneğin ''ben lise 2 okuyorum değil'', ''ben 5. dönemdeyim'' demek daha doğrudur...
Açık Öğretim Lisesi'nde müfredat yani ders programı olarak örgün liselerle aynı derslerin döneme yayılmış hali vardır. Örneğin örgün bir lisede lise 1 Matematik dersi AÖL'de, Matematik 1 ve Matematik 2 olarak ''2'' döneme ayrılır. Yani örgün liselerdeki sınıfların Açık Lise'deki karşılıkları şöyledir;
Lise 1: AÖL: 1. ve 2. dönem
Lise 2: AÖL: 3. ve 4. dönem
Lise 3: AÖL: 5 ve 6. dönem
Lise 4: AÖL: 7. ve 8. dönem
2010-2011 eğitim öğretim döneminden itibaren MEB liselerde ''alan'' uygulamasını kaldırdı. Dolayısıyla AÖL'de de alanlar kalkmış oldu. Ancak şuan yeni öğrenciler için bu durum ve kademeli olarak tüm öğrenciler alansız okuyacak ve ''Sosyal Bilimler, Türkçe Matematik'' gibi alanlar tarihe karışacak.
Yalnız şuan sadece ''İlkokul diplomasıyla ilk defa Açık Lise'ye kaydolanlar ile örgün bir lisede lise 1'den tasdikname alıp AÖL'ye kaydolanlar alansız okuyacak''. Bunlar dışında diyelim yıllar önce lise 2'de alanlı olarak okuyan bir öğrenci için alan uygulaması devam edecek.
Şuan yeni kayıtların tümünde sistemde ''alansız'' yazar. Ancak yukarıda yazdığım şartlara göre alanlı okuması gerekenler önümüzdeki günlerde alan seçecekken. Şartları alansız olarak okumaya müsait kişiler mezun oluncaya kadar ''alansız'' ibaresi ile okuyacak..
AÖL 2016-2017 İş Takvimine Ulaşmak için Buraya Tıklayınız
Açık Öğretim Lisesine Yeni Kayıt Nasıl Yapılır?
Yeni Kayıt tarihleri, Açık Öğretim Lisesi resmi web sitesinde yayınlanan iş takviminde belirtilen tarihler arasında başvuru şartlarını taşıyan vatandaşlarımız, Açık Öğretim Lisesine Yeni Kayıt yaptırabilirler.
Açık Öğretim Lisesi Yeni Kayıt işlemleri tüm Halk Eğitimi ve Mesleki Eğitim Merkezlerince yapılmaktadır. Yeni kayıt için aşağıda sıralanan evrakları tamamlayanlar ilan edilen Yeni Kayıt tarihleri arasında bölgelerinde bulunan en yakın irtibat bürosuna başvurarak kayıtlarını yaptırabilirler. Yeni Kayıt işlemleri için aşağıda sıralanan 3 adımı takip ediniz.
1. Adım : Bankaya Yeni Kayıt Ücretini Ödeyiniz.
Açık Öğretim Lisesine yeni kayıt yaptıracak öğrenci adayı her yıl belirlenen yeni kayıt katılım bedelini ödemek zorundadır. 2016 yılında bir dönem için Yeni Kayıt katılım bedeli 30 TL.’dir. Bu bedelin;
30 TL.’sini Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının (Halk Bankası ayrıca havale ücreti talep etmektedir) herhangi bir şubesine T.C. Kimlik numaranızı beyan ederek Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, MEB Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına , ödeyiniz ve dekontunu muhafaza ediniz.
10 TL.’sini ise kayıt yaptıracağınız Halk Eğitim veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü okul aile birliğinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okulların okul müdürlüğü görevlisine okul aile birliğinin dekontu ya da makbuzu karşılığında ödeyiniz.
Açık Öğretim Lisesine Yeni Kayıt için başvuran öğrenci adaylarının, katılım bedelini ödediğine dair bilgileri sistem üzerinden görebilmektedir. Katılım bedelini ödemeyen, eksik ya da yanlış ödeyenlerin kayıtları, sistem tarafından engellendiğinden yapılamamaktadır.
2. Adım : Yeni Kayıt işlemleri İçin İrtibat Bürosuna gidiniz.
Yeni Kayıt ücretini yatırdığınıza dair dekont ve "Yeni Kayıt Başvurusu İçin Gerekli Evraklar" başlığı altında yer alan durumunuza uygun maddede belirtilen belgeler ile birlikte bulunduğunuz yerdeki irtibat bürosuna gidiniz. Açık Öğretim Lisesi Yeni Kayıt iş ve işlemlerini yapmak üzere görevlendirilen İrtibat Büroları listesi için buraya tıklayınız.
Bu aşamada nüfus kayıt bilgileriniz, adresiniz, resminiz, getirdiğiniz belgelere(tasdikname, diploma, denklik belgesi vb.) ait bilgiler Açık Öğretim Lisesi Bilgi sistemine kaydedilir, öğrenci numaranız ve geçici şifreniz oluşturulur. İrtibat Bürosu , sisteme kaydedilen bilgilerin bir nüshasını da tarafınıza verir.
Kayıt işlemi gerçekleştirilen öğrenci "Ön Kayıt" durumundadır. İrtibat büroları öğrenciye ait not girişleri (tasdikname ile gelenlerin), resim aktarımı ve kredilendirme vs. gibi diğer bilgileri sisteme kaydederler. Bilgi girişleri tamamlanıp girişler kontrol edildikten sonra "Ön Kayıt" durumundaki öğrenci "Aktif " duruma getirilir. Öğrencilerimiz Açık Öğretim Lisesi Bilgi Sistemine, öğrenci numarası ve geçici şifresi ile girip "Aktif" konuma gelip gelmediklerini kontrol etmelidirler. Çünkü ders seçimi yapabilmek için öğrencilik durumu, ilgili dönem için "Aktif" olmalıdır.
3. Adım : Derslerinizi Seçiniz.
Açıköğretim Lisesi Yeni Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır.RESİMLİ ANLATIM İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ
Not: 2016-2017 AÖF Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Tarihleri Ne Zaman? Detaylı Bilgi Almak için BURAYA TIKLAYINIZ
AÖL Kayıt Yenileme
- 2017 2. Dönem AÖL Kayıt Yenileme Kılavuzu ve Kısa Notlar
- 2017 AÖL 3.Dönem Kayıt Yenileme İşlemleri Ne Zaman Sona Erecek?
- 2017 AÖL 3.Dönem Kayıt Yenileme Tarihi Ne Zaman?
- 2017-2018 Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Tarihleri Açıklandı mı?
- 2017-2018 Açık Öğretim Lisesi Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Tarihleri
- 2017-2018 AOL Kayıt Yenileme Tarihleri Ne Zaman?
- 2017-2018 AÖL Kayıt Yenileme Ücreti Ne Kadar / Hangi Bankaya Yatacak?
- 2023-2024 AÖL I.Dönem Kayıt Yenileme Ders Seçme İşlemleri için Tıklayın!
- Açık Lise 2016-2017 / 2. Dönem Kayıt Yenileme Tarihleri Ne Zaman?
- Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Tarihi Uzatıldı mı 2016-2017 ?
- Açık Öğretim Lisesi Zorunlu Eğitim için Kayıt Yenileme Tarihi
- AÖL 2. Dönem Kayıt Yenileme İşlemini Kimler Yaptırabilir?
- AÖL 2. Dönem Kayıt Yenileme İşlemleri Nasıl Yapılıyor?
- AÖL 2. Dönem Kayıt Yenileme Ücretleri Ne Kadar?
- AÖL 2. Dönem Kayıt Yenilemede Öğrencinin Yapacağı İş ve İşlemler
- AÖL 2016-2017 Öğretim Yılı 2. Dönem Kayıt Yenileme İşlemleri Tıklayın
- AÖL 2017 II. Dönem AÖL(MAÖL) Kayıt Yenilemeler Nasıl Yapılıyor?
- AÖL Ders Seçme Ne Zaman Başlıyor 2017-2018
- AÖL Ders Seçme ve Kayıt Yenileme İşlemleri Nasıl Yapılır?
- AÖL Kaydını Yenileyenler Bu Uyarılara Dikkat!
- AÖL kayıt ücretlerini Yanlış Hesaba yatıranlar ne yapacak?
- AÖL Kayıt Yenileme Ders Seçme İşlemi için Tıklayın!
- AÖL Kayıt Yenileme İşlemleri Nasıl Yapılır 2017?
- AÖL Kayıt Yenileme İşlemleri Ne Zaman Yapılıyor 2018?
- AÖL Kayıt Yenileme İşlemleri Nerede Gerçekleşiyor?
- AÖL Kayıt Yenileme İşlemlerinde Yanlış Hesaba Ödeme Yapanlar Dikkat!
- AÖL kayıt yenileme işlemlerinde yeni düzenleme
- AÖL Kayıt Yenileme Tarihi Uzatıldı MI?
- AÖL Kayıt Yenileme Uzatıldı mı 2017-2018
- AÖL Kayıt Yenileme Ücreti Ödemeyecek Öğrenciler Kimlerdir?
AÖL Kayıt
- AÖL Yeni Kayıt
- AÖL Kayıt Yenileme
- AÖL Ders Seçme
- AÖL alan yok 2 nedir?