AÖL Sınav Giriş Belgesi İndir



MEB, AÖL Sınav Giriş Yerlerini Açıkladı.AÖL Sınav Giriş Belgesi İndir.AÖL Sınav Giriş Yerlerinizi bilgisayarınızdan yazdırabilirsiniz.

AÖL Sınav Yerleri ve AÖF Sınav Giriş Belgesi İçin Tıklayınız!

07 - 08 OCAK 2017 tarihinde yapılacak olan Açık Öğretim Lisesi (AÖL) I. dönem sınav giriş yerleri açıklandı.

Sınavlar 3 oturumda yapılacaktır.

I. Oturum Cumartesi : 09:30
II. Oturum Cumartesi : 14:00
III. Oturum Pazar : 09:30


AÖL SINAV YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ


AÖL Öğrencilerinin sınav giriş belgesinde belirtilen okul ve salonlarda sınava girmek zorundadır. Yedek salonlarda sınava girmek zorunda kalan öğrencilerimiz (asker olan, askerliğini yeni bitirmiş, ceza evinden yeni çıkmış, zorunlu ikamet değişikliği yapmış olan, rapor ile belgelemek kaydıyla seyahat edemeyecek kadar hasta olanlar vb.) il ve ilçe sınav yürütme kurullarına başvurabilirler. Ankara'da (Büyükşehir sınırları içinde) bulunan, ikamet eden öğrencilerimiz, yedek salon işlemleri için Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne (Teknikokullar-Ankara) başvurmaları gerekmektedir.


Açık Öğretim Lisesi nedir, dersler nasıl seçilir?

Öncelikle eğitim herkes için 4 yıllıktır. 2005 itibariyle liselerin 4 yıla çıkarılmasıyla önce örgün liselerde, 2008-2009 itibariyle de Açık Öğretim Lisesi'nde eğitim tamamen 4 yıla çıkarılmıştır. Dolayısıyla eskiden Açık Lise'de veya örgün okullarda 3 yıllık okuyan bir öğrenci Açık Lise'de 4 yıllık sisteme tabi olacaktır.

Açık Öğretim Lisesi 2009-2010 eğitim yılına kadar normal liseler gibi 4 senede bitirilebilirken, bakanlığın o dönem çıkardığı bir yönetmelikle Ocak ve Mayıs sınavına ek olarak 3. bir sınav yapılmaya başlanmış ve Temmuz ayında yapılan bu sınavlarla birlikte, yeni başlayan bir öğrenciye liseyi 2.5 yılda bitirebilme şansı doğmuştur.

Açık Öğretim Lisesi'nde (AÖL) yılda 3 sınav yapılıyor ve bu sınavlar sırasıyla, Ocak, Mayıs ve Temmuz ayında yapılıyor. (Yalnız 3. dönem yani Temmuz sınavına bakanlığın kararıyla sadece 17 yaş ve üstü öğrenciler katılabiliyor)

Liselerde eğitim öğretim 2 tür yapılır. Ders geçmeli olan ''sınıflı'' sistem ve belli bir toplam krediye ulaşılması gereken ve dönemlik okunan ''kredili'' sistem. Açık Öğretim Lisesi, ikinci yazdığıma yani kredili sisteme tabi olduğu için, sınıf kavramı yoktur. Dönem olarak okunur. Dolayısıyla, ''ben kaçıncı sınıfım'' olayı yoktur. Örneğin ''ben lise 2 okuyorum değil'', ''ben 5. dönemdeyim'' demek daha doğrudur...

Açık Öğretim Lisesi'nde müfredat yani ders programı olarak örgün liselerle aynı derslerin döneme yayılmış hali vardır. Örneğin örgün bir lisede lise 1 Matematik dersi AÖL'de, Matematik 1 ve Matematik 2 olarak ''2'' döneme ayrılır. Yani örgün liselerdeki sınıfların Açık Lise'deki karşılıkları şöyledir;

Lise 1: AÖL: 1. ve 2. dönem
Lise 2: AÖL: 3. ve 4. dönem
Lise 3: AÖL: 5 ve 6. dönem
Lise 4: AÖL: 7. ve 8. dönem

2010-2011 eğitim öğretim döneminden itibaren MEB liselerde ''alan'' uygulamasını kaldırdı. Dolayısıyla AÖL'de de alanlar kalkmış oldu. Ancak şuan yeni öğrenciler için bu durum ve kademeli olarak tüm öğrenciler alansız okuyacak ve ''Sosyal Bilimler, Türkçe Matematik'' gibi alanlar tarihe karışacak.


Yalnız şuan sadece ''İlkokul diplomasıyla ilk defa Açık Lise'ye kaydolanlar ile örgün bir lisede lise 1'den tasdikname alıp AÖL'ye kaydolanlar alansız okuyacak''. Bunlar dışında diyelim yıllar önce lise 2'de alanlı olarak okuyan bir öğrenci için alan uygulaması devam edecek. Şuan yeni kayıtların tümünde sistemde ''alansız'' yazar. Ancak yukarıda yazdığım şartlara göre alanlı okuması gerekenler önümüzdeki günlerde alan seçecekken. Şartları alansız olarak okumaya müsait kişiler mezun oluncaya kadar ''alansız'' ibaresi ile okuyacak..



AÖL Ana Sayfa Girişi Yapmak için Tıklayınız
AÖL Sınav Yerleri