AÖL 2017 Sınavından Önce Yapılması Gerekenler Nelerdir?



AÖL Ana Sayfasına Ulaşmak için Tıklayınız

Açık Öğretim lisesi AOL okuyan tüm adaylar gelecek sınavlara hazırlanmak ve güzel bir puan almak istiyorsanız bunlara lütfen dikkat edin. Açık öğretim lisesi senede 3 defa Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilmektedir.III. Dönem sınavlarının ilk günü, 18 yaşından gün almış öğrencilerimiz yılda 3 kez (I., II. ve III. dönem) sınava girerler.

AÖL Öğrenci Girişi Yapmak için Tıklayınız

Yine III. Dönem sınavlarının ilk günü dikkate alındığında, 18 yaşından küçük öğrencilerimiz yılda 2 kez (I. ve II. Dönem) sınava girerler.Milli Eğitim Bakanlığı, MEB Açıköğretim Okulları öğrencilerinin televizyon, radyo ve internet teknolojilerini kullanarak sınavlara hazırlanabilmesi için gerekli alt yapıyı oluşturmuştur.

Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin sınavlara çalışırken yaralanabileceği kaynaklar aşağıdaki verdiğimiz linkten soruları ve cevap anahtarlarını bulabilirler.Sevgili öğrenciler, sınavlara hazırlanırken, geçmiş dönemde çıkmış sorulara da çalışınız. Bu sayede sınavlardaki başarınız artacaktır. Soru ve cevapları, aşağıdaki bağlantılardan bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.


ŞİMDİ ONLİNE TEST ÇÖZMEK İÇİN TIKLAYINIZ...
ŞİMDİ GEÇMİŞ YILLARA AİT SORULARI ÇÖZMEK İÇİN TIKLAYINIZ...



Ayrıca Bazı Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri, Açıköğretim Okullarında okutulan bazı dersler için kurs düzenlemektedirler. Sizin için açılan bu kurslara katılarak hazırlanabilirsiniz.


Unutmayınız ki bu sınavların telafisi, örgün eğitimde olduğu gibi mümkün değildir. Bu nedenle lütfen bu sınavlara girmenizi engelleyebilecek unsurlara dikkat ediniz. Sınavda mutlaka Sınav Giriş Belgeniz ile geçerli bir kimlik belgenizi (Nüfus Cüzdanı, Ehliyet, Pasaport) yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Sınavdan en az yarım saat önce sınav yerinizde olmalısınız. Aksi takdirde bu nedenlerden dolayı sınava alınamayabilirsiniz. Bunun yanı sıra sınav esnasında da cevap kâğıdınızın çevrenizdekiler tarafından görülmediğinden emin olunuz. Sınavlarınızın optik okuyucularda değerlendirmeleri yapılırken aynı zamanda kopya analizi de yapılmaktadır.

Dikkat: Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ve Sınava Giriş Belgesi yanında bulunmayan öğrencilerimiz geçerli bir kimlik kartıyla (nüfus cüzdanı, pasaport, ehliyet) salon yoklama listelerinde isimleri olmaları halinde sınava alınacaklardır.

Sınav yeri değişikliği istekleri

Öğrencilerimiz, Yeni Kayıt ya da Kayıt Yenileme işlemi sürecinde, internet sayfamızdan sisteme öğrenci no ve şifresiyle girerek, sınav yeri bilgilerini değiştirebilir. Ancak sınava yaklaşık 45 gün ve daha az bir süre kaldığında, öğrencilerimizin sistemden sınav yeri değişikliği yapma hakkı kaldırılmaktadır.

Bu süreç içerisinde, Yeni Kayıt ya da Kayıt Yenileme işlemini yaptırmış ve sınav yerini belirlemiş öğrencilerimizden, mazeretleri dolayısı ile (deprem, sel vb. gibi doğal afetler, askerlik, zorunlu tayin) başka bir sınav merkezinde sınava girmek zorunda olanlar, mazeretlerini belgelemek kaydıyla, sınav tarihinden 2-3 gün önce, sınava girmek istedikleri yerdeki İl/İlçe Sınav Yürütme Kuruluna başvurmak suretiyle yedek salonlarda sınava girebilirler. Mazeret beyanı olmayan öğrencilerimiz yedek salonlarda sınava alınamazlar.

Sınav İtirazları

Açık Öğretim Lisesi sınavlarını yürütme ve değerlendirme işleri, bakanlığımız Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü - Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı tarafından yapılmaktadır. Bu nedenle öğrencilerimizin sınav sonrasında herhangi bir nedenle yapacağı itirazlara ait dilekçelerini, işlerin daha hızlı yürümesi açısından Açık Öğretim Lisesi adına değil , Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü - Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı adına göndermeleri gerekmektedir.

Ancak itiraz talebinin ilgili birim tarafından işleme alınabilmesi için, sınav sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren en geç 10 gün içinde adınıza, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası Beşevler Ankara şubesindeki TR690001000799054952185001 numaralı hesabına 10 TL ödeyip, dekontun itiraz dilekçesinin ekinde gönderilmesi gerekmektedir.

Açık Öğretim Lisesi adına göndereceğiniz sınavlara ait itiraz dilekçeleri, ikinci bir yazışma ile tarafımızdan Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü - Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığına gönderilecektir. Bu da tarafınıza gönderilecek cevabın gecikmesine, hizmet kalitesinin düşmesine neden olacaktır.


Sınav itiraz dilekçesi için adres:

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü
Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı
Teknikokullar/Ankara


SINAV İÇİN (SINAV ÖNCESİ VE SINAVDA) YAPMANIZ GEREKENLER

1) Sınav Giriş Belgenizi internetten çıkararak sınavın yapılacağı okulunuzu önceden görünüz veya en azından okulla ilgili adres bilgilerini alınız,

2) Sınavdan en az yarım saat önce sınav yerinde olunuz,

3) Sınava girerken yanınızda yumuşak uçlu kurşun kalem, silgi ve kalemtıraş bulundurunuz,

4) Sınava girerken Sınav Giriş Belgesi, Öğrenci kimliğiniz ile birlikte MUTLAKA NÜFUS CÜZDANINIZI (yoksa Ehliyet ve Pasaport’tan birini) yanınızda bulundurunuz.

5) Sınavda kurallara uyunuz. Kural harici davranışlarda bulunmayınız,

6) Sınav esnasında görevlilerle gereksiz konuşmayınız, tartışmayınız ilişkilerinizi medeni çerçevede tutunuz,

7) Sınava mutlaka Sınav Giriş Belgenizde yazan salonda ve sırada giriniz. Cevap kağıdınız adınıza düzenlenmiş olacağından mutlaka kontrol ediniz. Cevap kağıdında kodlanması-doldurulması istenilen yerleri doldurunuz,

8) Soru kitapçığından cevaplayacağınız dersin sorusunu iyi seçiniz, (sınav giriş belgesi ile kitapçıktaki cevaplayacağınız ders kodlarının aynı olmasına dikkat ediniz.)

9) Sınavda önce bildiğiniz soruları cevaplayınız, bilmediğiniz, zorlandığınız sorulara mutlaka bir şıkkı işaretleyerek cevap veriniz. Her dersten 20 sorunun 20’sini de cevaplayınız. Yanlış cevaplar doğruları götürmemektedir.

10) Sınavlarda kopya çekmeyiniz, çektirmeyiniz. (Değerlendirme sırasında kopya analizi yapılmakta birçok öğrencimizin sınavı bu yüzden iptal olmaktadır.)

11) Sınavlara temiz, sade ve tanınmanıza engel olmayacak bir kılık-kıyafet ile gidiniz, (Nüfus cüzdanınızdaki resminizin yeni-güncel olmasına özen gösteriniz.)

12) Yanınızda sınav esnasında cep telefonu, cep bilgisayarı, silah vb. gibi araçlar bulundurmayınız. Sınava bunlar ile girmeye çalışmayınız.

13) Sınav kitapçıkları cevaplanmak üzere sizlere verildiğinde kapak üzerinde bulunan açıklamaları mutlaka okuyunuz.



SINAVINIZIN BAŞARILI GEÇMESİ DİLEKLERİMLE…